lördag 17 november 2012

Update

Andra dagen hemma för Elite och vi börjar komma in i allt, vi är ett bra team vi tre och Elite är superduktig!

Dagen börjar med frukost för Elite och lite ompyssling under tiden, sedan får han gå ut och pinka lite. Det är inga långa promenader ännu, men det kommer att komma! Sen får han vila fram till lunch då han nuner även får sin smärtlindring (som sträcker sig över 24h) och en hel det ompyssling. Sen får han gå ut och pinka igen för att sedan vila under eftermiddag. Till middagenn får han sina båda antibiotikum. Efter detta går vi alla tre till duschen och medan Johan gosar ned Elite sköljer jag ur såren på bröstet med koksalt i mängder, sedan får han duscha, vi torkar honom och särkilt runt såren och avslutar med att smörja huden runt såren med silon-salva. Sen blir det vila fram tills kvällsmålet och efter kvälls-pinkningen är det godnatt som gäller.

Det är ganska mycket som vi ska få rutin på, men vi är på god väg!

Elites allmäntillstånd är mycket gott nu. Han är tröttare nu än innan allt det här hände, han har inte lika stora energireserver lngre , men det hindrar honom inte från att vara sig lik när han väl har vilat en stund. Igår försökte han jaga sin svans, trots tratten. När han är ute så springer han runt, sätter tratten rakt ner på arken för att kunna nosa. Idag när Johans pappa ringde på dörren så skällde Elite och sprang till dörren och när han såg vem det var blev han lika glad som alltid! Skönt att se, han är mycket piggare och fräschare nu. Sen tycker både jag och Johan at såren ser lite bättre ut idag än igår, det rinner fortfarande ganska mycket men vi tycker att det har minskar något från igår. Såren ser inte heller lika ilsket röda ut som de gjorde igår. Förhoppningsvis inbillar vi oss inte!

Nu hoppas vi innerligt tt det inte kommer något mer bakslag, utan attdet år fortsätta att bli bättre varje dag!

1 kommentar:

  1. Hej! Hittade länken via Karin W. Jag har inte träffat er personligen, men jag kan försäkra att vi är många på Djursjukhuset Gammelstad som hoppas på det allra bästa för er kämpehund! Om du vill får du gärna länka från vår FB-sida till din blogg. All lycka och välgång!
    Maria, chefvet på Djursjukhuset

    SvaraRadera