måndag 12 november 2012

En sista chans

Idag fick Johan ett telefonsamtal från gammelstan, Elite hade försämrats. Det fortsätter att rinna mycket var ur dränet och tydligen hade mat och barkbitar kommit ut ur dränet idag, riktigt hur det kommer sig vet vi inte. Han hade även börjat att matvägra igen, inget bra tecken.

Johan fick några alternativ. Helst ville veterinären att Elite skulle fara till Uppsala eller Stockholm för att göra en datortomografi för att se ifall det finns mer skräp i matstrupen. Eller så skulle de söva honom i Gammelstan och skölja igenom bölden samt sätta in ännu ett drän. Efter det kommer Elite att sondmatas under en tid framöver för att matstrupen ska få chans att vila. Om inte det här fungerar har jag och Johan kommit överens om att Elite ska få somna in, hur jobbigt beslut det än må vara. Det är inte humant att köra honom till Stockholm för en röntgen och en ny operation när han är så pass dålig som han är. Operationen skulle göras idag, efter det har vi inte hört något. Även om det är tungt att inte veta hur det har gått, så ser vi det som ett gott tecken. Då överlevde han i alla fall operationen. Nu har han en sista chans att visa hur tjurskallig han är och vilken kämpaglöd han har i sig.


Det gör sjukligt ont i hjärtat att tänka att vi kanske aldrig får ha vår glada, spralliga och busiga vovve springandes runt fötterna igen. Det är en jobbig tid för oss just nu och vi vill tacka alla underbara människor som tänker på oss och som ger oss stöd! Det är guld värt.

Jag har verkligen kommit att uppskatta mina arbetskamrater som har stått ut med och stöttat mig när jag har brutit ihop på jobbet. Det finns underbara människor där ute som förstår kärleken till ett husdjur!


2 kommentarer:

 1. Åh, älskade lille Elite.
  Jag hoppas verkligen att det ska gå bra för honom!
  KRAM TILL ER!!

  SvaraRadera
 2. Fikapajken @ Luleå13 november 2012 09:49

  Håller alla tummar jag har, hoppas och tror på att det kommer lösa sig för er!
  //Jonas

  SvaraRadera