fredag 9 november 2012

Infektion

Vi fick hämta hem Elite från veterinären igår kväll. Vi lämnade in en bedrövlig sjukling som knappt kunde gå och fick tillbaka en mycket piggare vovve som till och med orkade gå runt och nosa utanför, om än lite groggy och fortfarande sliten.

Hos verinären hade han fått dropp, smärtlindring och såantibiotika. Enligt djurskötaren som haft hand om Elite ikväll så luktar han infektion och han har en viss antydan till förstoring på halsen vilket skulle kunna innebära att han har en liten böld i halsen. Än så länge är den inte så stor att det skulle kunna vara nögot att tömma, men vi ska lämna in honom imorgon bitti igen för ytterligare antibiotika och smärtlindring. Därför får han ha kvar sin kanyl i benet.Under lindan finns en kanyl
Efter alla bravader var vovven mycket trött och sov mest hela kvällen. Vid kvällspinkningen var han lite vinglig men kunde sköta sina behov. Han har fått en dubbelhaka som har blivit större under kvällen och vi tänkte att den främst berodde på att han fått vätska.


En slagen hjälte

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar