lördag 4 september 2010

Pang!

Vi har nu haft Elite i nästan 4 veckor och i morgon blir han 12 veckor gammal. Tiden går fort när man har roligt!

Nu har matte börjat skolan och husse börjat jobba vilket gör att Elite stundtals får klara sig själv. Första dagarna spelade vi in honom för att höra om han gnällde eller var orolig, men Elite var alldeles tyst. Han verkar inte tycka att det är så hemskt att vara ensam. När vi kommer hem igen brukar vi ta ut honom på en promenad, lite lek, eller något annat där han får springa av sig.

På onsdag kväll är det dags för vaccination, det ska bli roligt när han kan få börja träffa andra hundar. Vi ska även passa på att väga honom och se hur mycket han har gått upp sen vi fick honom. Man blir lite lurad och tror att han är ganska rund, när det i själva verkat mest bara är pälsen. Det kan vara bra att ha koll på hur hans vikt ökar och kanske jämföra med syskonen. Mycket spännande dag framöver!

Igår var vi ute på promenad med koppel. Elite var lite besvärlig till en början, men sen lärde han sig att gå riktigt fint i kopplet. Tror det var roligt för honom att få se sig lite om i världen och nosa runt på grannhundarnas dofter.

Elite har utvecklas en hel del i utseendet sen vi hämtade honom. Han har självklart växt en del, men pälsen har även förändrats. Hans små fläckar på nosen har blivit mer markerade, "fransarna" på öronen har blivit längre och svartare. Pälsen på svansen har blivit längre och man börjar kunna ana den typiska kooikersvansen, även om det är en bit dit. Valppälsen på magen har börjat bytas ut mot en finare och längre päls, dock har inte så mycket av den nya pälsen kommit fram ännu. Längst med hela ryggen och överst på svansen har den mörka pälsen nu blivit svart och står i stort sett rakt upp, som en liten tuppkam.

Elite har lärt sig några nya trick. Att buga, spela död och stå har vi börjat träna med honom och det går fort framåt! Vi försöker lära honom att apportera, men än har han inte förstått vad vi menar.

Här kommer lite nya bilder på Elite i hans vardag.


Koppelpromenad


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar