söndag 29 augusti 2010

Första tiden med Elite


Elite har nu varit hos oss i tre veckor, precis på dagen.
Den 8e augusti mötte vi upp med Karin (uppfödaren) på Scandic Syd för att hämta Elite, träffa hans syskon med ägare och skriva på papper. Att äntligen få ta hem honom var spännande!

Första veckan var vi hemma och lärde känna honom och jobbade lite på att få honom rumsren. Andra veckan for vi iväg på semester. Först till mattes föräldrar där det fanns många nya saker att undersöka. Sen till mattes familjs stuga där han sprang runt i skogen med husse, råkade bada i en lerpöl och ändrade färg till helbrun vilket innebar bad och dusch för att bli ren igen. Han åkte även flotte och fick träffa sin första fisk, det tyckte han var väldigt roligt och hade mer än gärna tuggat på den än idag. Elite fick även träffa sin mattes mormor och morbror den kvällen, han var duktig på att charma dem.  

Därefter bar det av till husses farmor och farfars stuga i fjällen. Där fick han åka mycket båt, träffa fler fiskar. Men det mest spännande var att fjällvandra lite, vilket han tyckte var väldigt roligt. Efteråt var han jättetrött i sina små ben!

Väl tillbaka här i Umeå har vi fortsatt med att få honom rumsren och övat att lämna honom ensam, vilket går jättebra! Igår var han ensam i två timmar utan att göra ett ljud, han sov när vi kom in igen! Mycket skönt att det går så bra.

Elite är en glad, social och framåt valp. Han älskar att träffa nya människor och undersöka nya ställen. Väldigt lekfull och älskar att busa med husse och att jaga efter honom. Han är ganska lättlärd. Hittills har han lärt sig "sitt", "ligg", "rulla runt", "inte röra", "stanna", "nej", "gå och lägg dig", "tack" och att välja vilken hand hans godis ligger i. Han är jätteduktigt och tycker att det är roligt att lära sig nya saker!  

Vi ser fram emot fler dagar med Elite och ska försöka uppdatera bloggen regelbundet.


Första veckan


Andra veckan

2 kommentarer:

  1. vilken söting...hoppas även jag får träffa han snart! MIss you sis!
    kram Hanna

    SvaraRadera
  2. Hej ! Jättekul att han fått en egen blogg ! Han verkar ha det toppen hos er. Fortsatt lycka till ! Hälsningar Karin med familj och mamma Vilda

    SvaraRadera