onsdag 22 maj 2013

kooikerträff, mm

Nu börjar det vara länge sen vi uppdaterade bloggen så det börjar verkligen vara dags!

  För ungefär en måndad sedan hade vi en kooikerträff med Yvonne Mattsson, från Mattsons kennel. Träffen gick ut på att lära känna kooikern och dess egenheter, främst positiva men även lite kring det negativa, hur man ska stötta sin kooiker och lite problemlösning. Träffen var otroligt givande och vi fick en del nya verktyg att använda oss av, men även bekräftelse på att vi gör en del rätt också.


  Vi upplever att Elite blir allt mer stabil mentalt, dels för att vi försöker stötta honom men även för att han blir äldre. Eftersom kooikern utvecklas lite sent och då främst hanar, så har Elite en del kvar innan han kan räknas som vuxen, både fysiskt och psykiskt. Ska bli spännande att se hur han utvecklas och var han till slut kommer att hamna och vi ska göra vårt allra bästa för att stötta honom så han får bli en trygg och behaglig hund i vuxen ålder.

Ute på parkeringen för övningar med våra hundar.


  Innan den här träffen åkte jag och Elite på besök hos en av läkarna från mitt arbete. Hon har två hundar, en hane och en tik, och vi skulle ta en promenad med dem. Båda hennes hundar är kastrerade och flera år äldre än Elite och det skulle bli spännande att se hur han skulle reagera på dem. På promenaden följde Molly med, en lugn, trygg och ordentlig tik med några år på nacken. Hon och Elite funkade mycket bra ihop, även om Elite hade mycket mer energi än henne, unghund som han är. Det blev aldrig något tjafs mellan dem, Molly utstrålade ett sånt lugn och sån auktoritet att Elite bara anpassade sig.

  När vi kom tillbaka hem till dem så tog vi även ut hanen, Lukas, på en kortare promenad innan vi skulle ta in Elite i huset. På så sätt skulle de kunna lösa eventuella dispyter  i en bättre miljö. Allt gick jättebra, Elite kände av att de andra hundarna var en flock och anpassade sig till det, höll sig lite i bakgrunden. Molly hade stenkoll på grabbarna. Väl inne fortsatte hundarna att sköta sig galant! Det var otroligt roligt att se att Elite kunde slappna av med andra hundar i närheten och att det varken behövde bli bus eller bråk inomhus. Underbart!

Elite och Molly
(Gick inte att få en bra bild på alla tre)

  I måndags tog vi Elite till veterinären för att ta blodprover till en biobank samt för att röntga höfterna. Ska bli spännande att se vad han får för bedömning, jag kunde inte se så mycket tokigt, men då är jag verkligen inte kunnig på hund-höfter. Vi skickade även in remiss för ENM. Så nu är alla såna där rutin-kontroller gjorda.

Han var trött efter röntgen men hämtade sig efter en natts sömn. Idag har han dock börjat kräkas och har vattentunna diarréer. All fast föda han har ätit har kommit upp, så nu får han fasta. Ser bara till att han får i sig vätska, sen får vi prova något som är snällt för magen till att börja med. Stackars vovven, han har redan varit med om så mycket och nu det här!

Vi hoppas på att det ger med sig snart och han blir bättre!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar