söndag 12 januari 2014

Januari

Tiden har gått fort, både jul och nyår har rusat iväg!

Här börjar vi komma in i vardagslunken efter alla högtider och det är på sätt och vis ganska skönt.
Det är underbart att umgås med familjen och äta gott, men det är ändå skönt att komma hem till
lugnet, disk, makaroner och korv.

Dock har jag inte längtat efter tentan som nu närmar sig med stormsteg, men det brukar lösa sig på ett eller annat sätt!

Elite firade julen med husse och hans familj sen efter de varit en tur upp till fjällen var det tillbaka hit för nyårsfirande. Jag lider med alla hundägare vars hundar är livrädda för smällare och raketer. Elite höll sig lugn hela nyåret, verkade inte brydd av fyrverkerierna, men då smällde de på avstånd. Vet inte hur han skulle reagera om det smällt närmare! Själv skulle jag inte ha något emot ifall man skippade alla raketer ett år och bara släppte upp såna där ballonger istället. Tänk vad mäktigt det skulle vara om hela Umeå släppte iväg ballonger istället! Mäktigt och vackert! Och framförallt hundvänligt!

Efter all oro och rädsla som Elites skada förra året medförde, ser jag nu fram emot skadefritt år! Elite har mått bra ända fram till nu. Han mår fortfarande bra men har börjat kraxa och hosta på samma sätt som han gjorde när han blev skadad. Vi vet inte varför det dyker upp så här länge efteråt, kanske är det något han ätit som irriterat i halsen. Eftersom han mår bra och inte verkar störd av det så avvaktar vi och ser vad som händer. De hittade ju aldrig skadan när den var färsk, så det måste vara svårt att  veta var de ska leta nu.  Han kan börja  kraxa lite när som helst  oavsett om  han ligger och vilar eller är ute och springer. Dock verkar det  alltid komma i samband med att han  blir uppspelt när vi leker och busar, så vi försöker undvika det nu tills han blivit bättre!


Försökte lägga upp ett klipp där han kraxar så där hemskt, men jag får det inte att fungera. Får se ifall jag lyckas vid ett annat tillfälle!

Eftersom bus, lek och motion verkar framkalla kraxandet, så har det blivit ganska mycket mys och gos i soffan istället. Vilket inte är så dumt ibland:)


 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar