måndag 3 september 2012

Anlagsprov

Igår gick jag anlagsprov med Elite. Domare var Per Hörnstedt för grythundklubben. Det var en perfekt dag där vädret lämpade sig mycket väl för att gå spår. Det tog Elite 14 min att gå spåret och han var väldigt duktig! Jag tyckte däremot att spåret aldrig tog slut och jag kunde endast lita på att Elite visste vad han gjorde. Per tyckte det var riktigt roligt att se Elite gå spåret eftersom det gick så bra och han var så fokuserad. Han tyckte även att det syntes att vi hade gått en kurs samt att vi tränat spårning på rätt sätt på egen hand efter kursen.

Elite blev godkänd i anlagsprovet med kommentaren:
Hund som arbetar självständigt och med tydligt och lättläst kroppsspråk. Ringar mycket effektivt i V2 och V3. Löser sitt arbete mycket bra. Ngt högt tempo som kan tränas ner.

Jag var lite nervös innan vi skulle börja gå spåret, men direkt vi körde igång släppte det och jag litade fullständigt på Elites förmåga, han kan ju det där! Efteråt fick han bära klöven och tugga lite på den som belöning, han var så stolt!


Igår var även dagen då I och K:s pojke E fyllde hela 1 ÅR!! Ett stort grattis till honom från oss tre!Inatt vaknade Johan av att det lät som att Elite höll på att kräkas och nu på morgonen är han hängig och slö. Han sköter magen, kissar och kräks inte, ätit mat väldigt sakta. Vi vet inte ríktigt vad det beror på och om det inte blir bättre måste vi ringa veterinären och höra vad vi ska göra. Förhoppningsvis är det bara något tillfälligt som går över! Det enda vi kan komma på som han har ätit utöver i vanliga fall är älgklöven, men det är dock inte första gången han gör det. Tur att jag är ledig idag och kan vara hemma med honom hela dagen..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar