torsdag 30 augusti 2012

Update

Nu är det ett tag sen sist jag uppdaterade bloggen, vet inte vad man ska skylla på.. Jobb? Aktiviteter? Eller bara vanlig lathet? Undra om inte det allra sista är närmast sanningen.

Här hemma har sommaren i stort sett börja lämna oss innan den ens har hunnit börja. En veckas semester hade vi tillsammans och var då iväg till stugorna i Tväråträsk och Bredviken. Där har Elite kunnat springa lös, utan koppel dagarna i ända. In i skogen, upp för fjället.

När vi kom fram uppe i fjällen upptäckte vi att Elite hade en fästing vid ena ögonbrynet! Det var allra första gången han fått det. Huvva, dessa äckliga kryp! Han måste ha fått med sig den härifrån stan, för där uppe är det väl ändå för kallt för dessa parasiter? Vi försökte ta bort den, men den satt som berget och huvudet blev då kvar. Efter lite forskning på internet lärde vi oss att det inte var någon fara utan att kroppen skulle ta hand om det själv bara vi höll det rent. Nu är fästingen helt borta, tack och lov!

Aktiviteterna med Elite har blivit lagda lite på hyllan. Vi har inte varit iväg och tränat någon agility på någon bana med vovven, utan endast kört lite kommandon ute i naturen. Spårningen har också lagts på hyllan lite eftersom jag inte har känt att jag har haft tid eller ork riktigt, men den kommer nog tillbaka snart. Planen är att jag och Elite ska gå ett anlagsprov på söndag förmiddag, så då kan man ju få hålla tummarna för oss! Kan bara lita på Elite och hans fantastiska nos, så får vi se hur det går!:)

I måndags hade Elite även sin allra första dag på hunddagis ute i Håkmark. Vi ska prova det en månad för att se hur han fungerar med andra hundar och sen tänker vi att hundarna kan ha bra inflytande på Elite som inte har umgåtts allt för mycket med andra hundar. Hittills har det gått kanonbra, han går bra ihop med sina "rumskompisar" och leker snällt med dom andra. När han kommer hem är han så utmattad att han sover en del. Vi märkte stor skillnad när vi igår hade besök och Elite hade ett annat lugn än han brukar. Även om vi busade med honom ibland så varvade han ner mycket fortare efteråt. Så än så länge känns beslutet mycket bra!

Återkommer med uppdatering om resultatet i anlagsprovet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar