söndag 15 juli 2012

Valpträff

Nu börjar det vara ett tag sedan jag uppdaterade bloggen senast. Sedan dess har Elite gått klart agilitykursen, varit på valpträff och utställning.


Näst sista tillfället på agilitykursen gick ut på att vi ställde i ordning en bana och hade en skoj-tävling. Johan och Elite skötte sig väldigt bra och lyckades med de flesta hinder. Dock var Elite lite ivrig över gungbrädan och hoppade av några gånger, men i övrigt var han riktigt duktig!

Sista tillfället var upplagd på ungefär samma sätt, enda skillnaden var att det var jag som skulle springa med Elite, men det gick inte alls! Elite var disträ, gick med nosen i marken och ville inte alls vara med på noterna. Så vi gav upp efter bara några hinder, vi avslutade efter ett lyckat hopp och massa beröm. Efter alla sprungit med sina hundar bjöds vi på fika av ledarna och fick varsitt diplom som Emelie (en av ledarna) hade ritat ett porträtt av varje hund, så alla diplomen var unika.

Har en film från första tävlingen, men jag lyckas inte få in den här tyvärr. Kanske lyckas bättre en annan gång!I lördags var vi till Elites uppfödare Karin Stare för valpträff. Det var sammanlagt ca 12 kooikrar på plats! Fascinerande att se så många på en och samma plats, när man är van att rasen inte är så vanlig. De olika hundarna fick visa upp sina färdigheter, därefter fick de som ville bada. Elite hör inte till den skaran som tycker om att bada, så han tittade bara på.Därefter åkte vi till ett skogsområde och lade ut viltspår. Gjorde ett ganska enkelt till Elite, ungefär som ett av de första han gick. Tur att det gick att låna stövlar och sele, för allt sådant låg kvar hemma i Umeå! Efter ca 2 timmar åkte vi tillbaka och gick spåren. Elite skötte sig riktigt bra, han gick exakt efter spåret, tyvärr hade jag råkat göra lite fel i slutet, så han fortsatte in på mitt spår tillbaka till vägen. Men tillslut kom han tillbaka in på rätt spår och hittade klöven! Stoltare hund kunde man leta efter!

Yay! Jag ska få spåra!

Mumsigt värre!


Hos Karin vankades god mat och umgänge. Det blev lite gnabb mellan grabbarna eftersom det var en dam som luktade lite extra gott just den här helgen. Men i övrigt var kvällen riktigt trevlig.
Hemma hos Karin. Från vänster: Nize (halvbror till Elite), Vilda (mamma) och Tanja (halvsyster). Lite storleksskillnad kanske?


Vi åkte även en sväng till agilitytävlingen som var i närheten, men tyvärr hade den redan slutat för dagen när vi kom fram. Men en bild blev det på mig och Elite i alla fallDet var allt för lördagen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar