torsdag 24 maj 2012

Agility

Igår började agilitykursen ute i Hissjö, det var mycket roligt! Det var många olika raser där, de flesta var dock av den mindre storleken.

Träningen började med att vi gick igenom de olika hindren och lite förhållningsregler. Därefter tog vi in hundarna på banan och fick börja att värma upp lite. Första övningen var att prova på att hoppa hinder, vilket Elite var riktigt duktig på eftersom han kände igen kommandot och visste vad det handlade om. Ibland blev han lite smått ivrig och sprang iväg för att nosa på någon söt tik, men för det mesta skötte han sig riktigt bra.

Efter hoppen fick alla prova på den korta tunneln och det gick bra för i stort sett alla deltagarna, så ganska snabbt gick vi över till att få prova den långa böjda tunneln. Där började det bli problem för många, så även Elite. Det tog ett tag innan han kopplade ihop kommandot "tunnel" med att han skulle springa igenom tunneln och inte springa raka vägen till oss vid sidan av tunneln. Ibland provade han till och med att hoppa på tunneln. Det är inte lätt när man inte vet vad husse och matte menar. Till slut började han greppa det och efter kursen tagit slut provade vi lite extra på egen hand och då tog husse med Elite på en fartfylld tur runt banan och då tog han alla hopp, däcket (som vi inte ens hade provat) och den långa U-formade tunneln utan problem. Han kanske behöver lite fart för att han ska få det att gå ihop. Vi kunde i alla fall avsluta träningen positivt och tog därefter en liten avslappnande promenad så han fick varva ner.

Behöver vi påpeka att vår vovve var helt slut på när vi kom hem? Nästa gång är det teori, så då får vovven stanna hemma och vila medan husse och matte pluggar.

Här kommer några bilder på Elite under agilityträningen som Daniel Nygaard (deltagare i kursen) har tagit.Tack så mycket för bilderna Daniel, nästa gång ska vi också ta med oss kameran så kan vi bjuda tillbaka!

/Frida, Johan och Elite

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar