söndag 23 oktober 2011

Bättre sent än aldrig!

Nu är det EVIGHETER sedan vi senast uppdaterade och efter en del klagomål från familj och vänner måste vi nu försöka att få ihop ett inlägg.

Sedan sist har vi hunnit flytta till en ny lägenhet där vi alla tre trivs väldigt bra. Det tog inte alls länge för Elite att vänja sig vid den nya miljön, vilket var väldigt skönt. Nu bor vi precis bredvid strandpromenaden och har därför väldig bra promenadställen för Elite. Han älskar speciellt att springa runt nere vid vattnet, även om han är lite tveksam till att bada. Det finns många hundar här i husen, vilket är mycket roligt! Bl.a. bor halvbror Bailey i huset bredvid vårt och vi har som plan att träffas så att dom får leka av sig någon dag.
I samma veva som flytten blev vi tvungna att köpa Elite en ny säng. den försa sängen har han älskat så otroligt mycket. Så mycket att han bet hål i dynan på den typ 3-4 ggr, sedan bet han sönder botten på sängen och till sist gav han sig på kanten på sängen. Till slut var det ingen säng kvar att bita på. Så vi köpte den BIA- säng, dock har han inte varit riktigt lika förtjust att sova i den, men han lär sig förhoppningsvis så småningom.
 
Elite i sin nya säng, med en gammal, trasig filt.

  
Den senaste månaden har Elite fått öva att träffa bebisar eftersom både husses och mattes syskonbarn varit här vid olika tillfällen. Till en början förstod han inte att det var någon skillnad på bebisar och vuxna, vilket blev lite spännande då mattes syskonbarn var lite rädd för honom. Men Elite lärde sig och höll sig lite på avstånd, var väldigt duktig och mycket lydig. Tror att Elite fick sig en tankeställare när barnet började gråta när han kom för nära. Inte lätt när man inte har träffat så mycket barn tidigare.


Mattes syster med familj gick i somras och skaffade sig en liten Cavalier King Charles spaniel, Shivas, som  påminner om Elite både till utseende och mentalitet. Han har garanterat förändrat deras liv lika mycket som Elite gjorde med våra liv, men främst får man mycket kärlek. Visst är dom ganska lika varandra, om man bortser från att Shivas har kortare nos?
Shivas
Idag gjorde vi vårt första besök på hundcafét Stallet som har öppnat här i stan. Mycket roligt initiativ som uppskattas av många hundägare här i stan. Så idag var alltså första besöket för vår del och vi uppskattade det mycket. Elite fick en hundhamburgare som han slukade i tre tuggor, sedan nosade han runt massa i hundsoffan som garanterat luktade mycket spännande! Vi kommer absolut att gå dit fler gånger!V ad gör man inte för en hamburgare?

Mumsigt
Skönt i hundsoff

Efter fikat behövde vi springa av oss lite så parken blev nästa mål. Elite älskar att leka med pinnar och allra helst ska matte och husse kasta dom riktigt långt bort också.
Innan vi avslutar inlägget ska vi passa på att än en gång gratulera I och K som fick sig en liten E för ett par månader sedan! 

 /Frida, Johan och Elite


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar