söndag 12 juni 2011

Utställningen

Det började som en tidig morgon, där vi hade en del att hålla koll på. Är köttbullarna med? Är veterinärintyget med? osv. Vi kom fram vid 8.00 och strax därefter stötte vi på uppfödaren samt Elites mamma och två halvsystrar. Mycket roligt att träffas efter så lång tid, sist var det när vi hämtade Elite, alltså för ca 10 månader sedan.

Vid 9 samlades vi kring ringen och såg på utställningen för cocker spaniel och därefter var det vår tur. Det var Elite och en annan kooiker som gick i juniorklassen, matte var väldigt nervös innan men allt gick jättebra! Elite tittade på matte hela tiden och var inte alls intresserad av det som fanns runt omkring. Dock blev det lite svårt när domaren skulle undersöka Elite, då han inte alls hade ro i kroppen att stå stilla och bara ville ha köttbullen i mattes hand. I övrigt gick allt riktigt bra, han fick bedömningen Very good med kommentaren:

"1 year old, very active dog, very alert. Looks very fem. for a male. Has still to mature, nice head with corr ear bells, good topline and tailset. A lot of coat. Very nice colour. He's a very good mover".

Man kan inte annat än att älska sin hund efter att han har fått en sån fin bedömning. Han håller fortfarande på att utvecklas, så han lär bli mer maskulin med tiden i och med att könsmognaden slår in. Hjärtat sväller över av glädje och stolthet över att ha Elite som hund. Vi kommer absolut ställa ut honom fler gånger, fast vi lär aldrig bli sådana som reser land och rike runt!

Det var dessutom skönt att se att hans brutna ben inte ställer till det för honom i bedömningen, inte ett ord om att han möjligtvis vrider ut benet eller att han tar något kortare steg med det benet. Mycket nöjda är vi!

Vi passade även på att spana in vuxengruppen och vinnarhunden och vi tycker att Elite påminde lite om den hunden till utseendet, bara att han är mindre maskulin. Så med tiden kommer kanske Elite vara lika manlig och fortfarande så här fin och så står vi där med vinnarpriset i handen. Who knows? Och om det inte händer, då vet vi ändå att vi har världens finaste hund!

Nu ligger Elite som död på golvet, det har varit en påfrestande dag för honom och han förtjänar verkligen lite vila efter sin prestation idag!

Bilder från dagen kommer vid ett senare tillfälle då vi hunnit låna av folk, vi hade inte med oss vår kamera tyvärr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar