söndag 8 maj 2011

Promenad, kooikerträff och utställning

Det är underbart att sommaren närmar sig. Idag har det varit strålande väder och vi har tagit en långpromenad efter ett elljusspår här i närheten. Nu när snön är borta finns det bättre med ställen där man kan gå och ha Elite lös. Där lär vi gå mycket nu i sommar! Elite har totalt däckat under bordet nu, så han har verkligen tagit ut sig!

Här kommer en bild på Elite från promenaden (taget med mobilkamera):

Vår fina, tokiga grabb!


 
Elite är nu anmäld till den internationella hundutställningen i Vännäs i sommar. Han kommer gå som Junior och vi hoppas verkligen på att han kommer att sköta sig. Vi har köpt ett utställningskoppel och ska öva flitigt med honom, vi har bytt till vuxenfoder och vi hoppas att det i kombination med motion ska minska hans hull lite. Mest ser vi utställningen som ett test för att komma in i hela grejen. Ingen av oss har ställt ut en hund förut, så vi har lika mycket att lära som Elite, om inte ännu mer!

Någon läsare som har koll på vad man måste ha gjort eller vad som är bra att tänka på innan utställningen? Vilka vaccinationer ska Elite ha fått? Är det mer saker man måste ha kollat upp? Vad ska man ha papper på? Vill inte gärna komma dit och sen få fara därifrån för att vi inte har tänkt på allt.I fredags var vi på en kooikerträff här i Umeå. Det var Elite och fyra andra. Elite var yngst av allihop och var nästan mindre i mankhöjd än tiken! Vi som trott att han nog inte skulle bli så mycket större, men vi får nog tänka om nu. Elite var den mest energiska av alla hundarna, han sprang och gjorde allt för att trigga igång de andra. Bailey (halvbror) var den som hakade på mest. Sen var det en tik och en hane som till slut lessnade på ynglingen och sa ifrån, så Elite fick lov att lugna sig lite.

Det var en mycket trevlig promenad trots regnet! Det var roligt att kunna jämföra Elite med andra hundar av samma ras och att kunna prata med andra ägare som förstår sig på kooikrar, kunna dra erfarenheter av dom som har haft sina hundar längre. Mycket roligt som sagt, får hoppas att vi kan vara med nästa tillfälle också!

Här kommer lite blandade bilder från den senaste tiden, dock inte så bra kvalitet då det är taget med mobilkameran.

Invigning av balkongen på taket!


Här ville Elite helst ligga om nätterna
när husse var utomlands (under mattes säng)


Matte och Elite njuter i påsksolen!


Elite är ingen direkt knähund, men i
mattes mormors knä trivs han så bra!1 kommentar:

 1. Hej !
  Elite ser jättefin ut. Bra att han inte är så stor, många kooikrar börjar bli för stora nu.
  Det är bra om ni ger honom 1-årssprutan så fort som möjligt innan utst.Kolla öron och borsta genom pälsen (bada gärna 1 vecka före). Om han har mkt hår på(under(runt om) tassarna så klipp lite, har han inte det så behöver ni inte klippa.
  Ta med stamtavla (med vaccinationsintyg), koppel + utstkoppel, nummerlapp (som ni kommer att få skickat hem) till utst samt vatten och vattenskål. Ska bli jättekul att träffa honom igen. Jag kommer ner med halvsyskonen Tanya och Nellie. Ingela kommer med Nize, så det blir 4 Kamashundar, ev uppfödargrupp.
  Ha det bra så länge. Ring eller maila om ni undrar något.
  Karin

  SvaraRadera