måndag 11 oktober 2010

Update!

Igår blev Elite 17 veckor gammal, tänk vad tiden har gått fort!

Förra helgen fick Elite träffa husses farmor och farfars hund Síd för första gången. Oj, vad dom lekte och busade! Dom tyckte verkligen om varandra jättemycket och funkade bra ihop, vilket var väldigt skönt att se. Så nu har Elite fått sig en hundkompis att leka med.

På måndagkväll (4/10) var vi för första gången på en hundträff vid Umeå Arena. Det var väldigt spännande för Elite med alla hundar och alla nya människor. Han hade svårt att sitta stilla och när andra ägare kallade på sina hundar trodde Elite att dom kallade på honom. Sötvovve. Han skötte sig riktigt bra med tanke på att det var första gången med så många hundar och människor samtidigt. Efteråt var Elite så trött, han sov, sov och sov! Många intryck att ta in på samma gång.

På tal om att sova, Elite är expert på att sova i lustiga ställningar, han är lite rolig den där valpen! Det är mer än en gång man fått le åt hans sovställningar. Lägger in några bilder på de få tillfällena vi hunnit fånga.

I torsdags hittade matte ett av Elites allra första tuggben under soffan, den minsta storleken som finns att köpa. Då insåg vi hur mycket att faktiskt har vuxit sen vi hämtade honom, det där benet skulle han nu sluka i en tugga! Annars tänker man inte på att han växer, i våra ögon är han fortfarande liten. Men sanningen är den att han faktiskt har vuxit väldigt mycket, han har blivit mycket längre på benen, fått lite längre nos och pälsen är inte alls likadan som när han var mindre. Undrar hur han kommer se ut när han blir stor! I våra ögon kommer han alltid vara världens finaste!

Ikväll har vi varit på hundträff igen, den här gången följde mattes kompis Ida och hennes Goldenhane Vector också med. Det var väldigt roligt och Elite skötte sig riktigt bra, man blev alldeles varm i hjärtat av stolthet! Nu ska bara matte och husse öva lite mer på tips och idéer vi fått från de här träffarna.

Livet med Elite flyter på, han hittar på hyss och retar gallfebern på oss ibland, men för det mesta är han världens underbaraste och finaste. Vi fortsätter träna samma kommandon som tidigare, försöker nöta in dem så det ska sitta där i alla lägen. Han får även öva på att gå fint i koppel och att även utan koppel gå bredvid oss. Det går bra så länge vi är ensamma med honom, han är väldigt lättdistraherad.
Vi har svårt att veta ungefär vad Elite borde ligga på för ungefärlig vikt och det skulle vara roligt att veta vad kullsyskonen ligger på, och hur mycket mat ni ger valparna nu! Om ni läser det här så får väldigt gärna kommentera så vi får något att jämföra med!

Här kommer lite bilder från veckorna som har gått.


 Elite och Sid

Elites olika sovställningar


1 kommentar:

 1. Vad stor och fin han har blivit ! Det är så kul att följa honom i bloggen och se alla bilderna.
  Det verkar gå bra för hans kullsyskon.
  Fortsatt lycka till !

  Hälsningar Karin
  Mamma Vilda och halvsyster Tanya hälsar !

  SvaraRadera