måndag 7 mars 2011

Valpkurs

Äntligen! Efter mycket om och men kunde vi i tisdags gå på det första valpkurstillfället!
Eftersom Elite gick och bröt sitt ben fick vi skjuta upp valpkursen till efter jul och när det äntligen började en ny kurs så passade vädret på att bli så kallt att allt blev inställt några gånger.
Men så, i tisdags, var det dags!

Det är 8-9 hundar med ägare som deltar i denna kurs, alla olika sorters storlekar och raser. Allt från en Chiuaua till en Samojed. Vi har två Karin som båda har varsin Sigge, om vi uppfattade namnen rätt. Vilket sammanträffande! Den yngsta hunden är 6 mån och den äldsta ett år, så Hanna som håller i kursen skulle anpassa kursen efter oss, då de flesta säkert redan kan "sitt" och "ligg".
Elite var väldigt ivrig under kursen och ville mycket hellre vara med de andra hundarna än att lyssna på oss. Vi fick leka med honom och få honom att slappna av innan han började lyssna, sen var han jätteduktig. Det var kontaktövningar och att öva in belöningsord. Sen övade vi även "Fot", vilket innebar att vi skulle locka Elite med en godis så han sätter sig fint bredvid vårt ben. Vi har övat det förut, men vi har inte varit lika noga med att han ska sitta likadan varje gång. Så det är lite finjusteringar att göra.

Nästa kurs ska vi lära oss hur vi lär Elite att gå fint och inte dra i kopplet, ska bli väldigt roligt!

Inga bilder den här gången, kameran  följde inte med till valpkursen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar