söndag 23 januari 2011

It's been a long time...

Vi ber så hemskt mycket om ursäkt för att vi har varit så dåliga på att uppdatera här! Det har varit mycket kring jul och nyår och efter det har vi inte riktigt kommit igång igen. Nu ska vi förhoppningsvis bli lite bättre!

Elite var med husse hela jul och nyår eftersom matte skulle åka från stan. Han har haft det riktigt bra med husse och hans familj, fått mycket uppmärksamhet och kärlek! Elites "farmor" och "farfar" var hundvakt några dagar, vilket var väldigt uppskattat!
Elites ben är nu helt läkt, vi märker inte alls av att benet har varit brutet, vilket är otroligt skönt! Det kan vi tacka veterinärerna på rödbäck för, bra jobbat!

Nu är Elite äntligen anmäld till en valpkurs hos Hannas hundsupport. Den 8/2 startar den och vi är alla väldigt spända och förväntansfulla inför den. Elite behöver lära sig att vara runt andra människor och andra hundar utan att bli så exalterad! Det kommer vara en bra träning för honom och för oss. Det ska bli väldigt roligt att träffa andra hundägare som man kan dela erfarenheter och lärdomar med.

Igår, lördag, tog vi tillvara på det vackra vädret och åkte ut till ett sandtag för att plumsa lite i snön med Elite. Det var riktigt djup snö, så det var tungt för oss allihop. Elite älskar verkligen snö och trots att det går tungt för honom att ta sig fram när det är så djup snö, så hoppar han glatt på. Han blir aldrig less! Det är väldigt bra träning för honom och han blir otroligt trött efteråt.

Elite har kommit en bra bit från den där dagen när vi hälsade på Karin med familj, då var han bara 4 veckor gammal. En liten hårig boll som lunkade omkring. Vi hade båda siktat in oss på honom, han såg ut att vara precis som vi hade föreställt oss vår lilla valp. Mest av allt älskade vi hans päls! Han var vitast av alla sina syskon och pälsen var mer fluffig på något sätt. När sen dagen kom att vi fick bestämma vilken valp vi ville ha, så fanns det inga tvivel, Elite var den rätta för oss.

Han är en underbar hund, busig och söt! Han är så snabblärd att vi ständigt blir förvånade. Lite klantig är han ibland, det är ett under att inte fler ben har gått av! Han älskar människor och andra hundar, tycker om att busa med allt och alla.

Det är svårt att se på honom och minnas hur han såg ut när han var 8 veckor. Det känns som att han fortfarande är så liten, även om vi vet att det inte är så. Han har gått från att se ut som en Sankt Bernads valp till att numer se ut som den ras han faktiskt är. Gått från liten valp på drygt 3 kg som kissade inomhus, till att numer väga 7-8 kg och ha börjat lyfta på benet. Längre nos, smäckrare kropp och fått sina svarta behäng på öronen. Han är så vacker i våra ögon!

Vi ser fram emot de dagar som väntar oss, följa Elites utveckling, vara med om mycket roligt och säkert lite tråkiga saker med honom och framför allt, skapa en hel bunt med minnen.

Han är den rätta valpen för oss och vi känner oss lyckligt lottade som fick just honom!

 
Lite bilder från igår:


Efter en dag i snön kan man se ut såhär - ser inte skönt ut!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar