tisdag 7 december 2010

Oh, happy day!

Elite har äntligen, äntligen fått bli av med bandaget sitt!
I fredags hade vi tid hos veterinären för omläggning, men när röntgen var gjort så tyckte veterinären att det inte var någon idé att lägga på något nytt bandage. Det hade läkt riktigt fint och det som saknas nu är att han måste bygga upp sin muskulatur igen, vilket inte är så lätt om det låter.

Veterinären tyckte det var synd att dom inte hunnit få till ett vattengym än, det hade varit ultimat för Elite att träna upp musklerna i vatten. Istället så är det koppelpromenader som gäller och att försöka att hålla honom ifrån att hoppa och skutta alldeles för mycket. Det är inte lätt, men det går faktiskt ganska bra hittills.

När vi åkte hem från veterinären hann Elite bita på sina skavsår på benet och när vi var hemma så såg benet väldigt bedrövligt ut. Så det blev krage resten av kvällen för att såren skulle få en chans att läka. Han gör det verkligen inte lätt för sig själv!

Nu väntar en tid tills Elites ben är tillbaka till ursprungskick, men när vi har nått det målet, då kan ingenting stoppa honom. Fast, det kan visserligen ingenting göra idag heller. 

Lite bilder från i fredags
Trött Elite som nyss fått sin spruta hos veterinären.
Strax efter bilden tagist somnade han.

Så här såg benet ut när vi kom hem från veterinären,
det såg INTE ut så när vi for. Skrutt-hund <3


Elite har inte tyckt om sin matte den här veckan eftersom hon har varit totalt inne i sina skolböcker, men han försöker anpassa sig och ligga snällt i soffan. Ibland lyckas han faktiskt somna och då gör han det med besked, snarkningar och roliga sovställningar hör till vanligheten.
Ursäkta den dåliga vinkeln, ville inte väcka honom.

Men ibland, så kommer dom där underbara stunderna med Elite som får alla brutna ben i världen att blekna. När han kommer och lägger sig tätt, tätt emot en när man sitter i soffan, när han gör något riktigt sött eller när han får oss att skratta. Han kan vara väldigt underbar den där hunden, när han verkligen vill.

  
Husse och Elite gosar på mattan <3


1 kommentar:

  1. haha åh den sista bilden är ju för söt! :D
    otur att han börjar tugga på sitt ben men tids nog kommer det att bli bra! skönt att bli av med bandaget, tyckte nog Elite.. kram!

    SvaraRadera